Saturday, October 10, 2009

ur dagboken:

10/10 -09 kl. 06.13

Goooodmorning Vietnam!! Klockan sex vaknade jag med ett ryck har pa natttaget av att vietnamesiska covers borjade dana ut ur de spruckna hogtalarna. Tydligen tyckte tagpersonalen att det var dags att vakna da..
Vi har varit pa det har taget sedan kl 12 igar. Det forsta jag la marke till nar vi klev pa var de sma mossen som sprang runt vara fotter pa taggolvet. Sedan la vietnameserna marke till oss. En efter en kom de barandes pa sina barn och pekade pa oss. Barnen sag vettskramda ut och foraldrarna var nog de mest nyfikna.
Ur de spruckna hogtalarna far vi pa taget da och da guidning pa forinspelad, knagglig engelska om de olika platser vi aker forbi dar de stolta vietnameserna slagit ned "the US-invadors that tryed to steal our country and the south vietnamese puppetery government".
Efter en stund kom Nam in och krop ned bredvid Nils i sangen. Han pratade mycket, men inte pa engelska och vi trodde nastan att han var lite tokig. Nar sedan Pham kom och ocksa krop ned bredvid Nils i sangen sa tankte vi att, all right, det ar bast att ta seden dit man kommer. Sa vi at gele, sjong vietnamesiska sanger och bytte pengar (for lyckans skull).

Halong Bay var fantastiskt, by the way. Vi kande oss som varsta feta turisterna, solade, badade, klattrade i berg, akte motorcykel, besokte en grotta och drack drinkar. Vi blev lite polare med Grace och Ollie fran england som vi foljdes at med under hela Halongresan.

Nu ar vi alltsa framme i den ganska turistiga orten Nha Trang i sydcentrala kustdelen av Vietnam dar vi tankte fa oss lite sol innan vi aker vidare till HCMC, men har ar riktigt mulet och enorma vagor. Saknar redan kaoset i Hanoi, harliga, galna stad. Men men, the show must go on.

Hoppas allt ar bra med er darhemma, sms och mail ar alltid uppskattade aven om jag inte ar sa bra pa att svara (det ar fasligt dyrt med sms).

Puss och kram, tavelram.

No comments: